Am Katzenbach, Zita Cotti, Zurich, Suissa

Am Katzenbach es un desenvolupament d’habitatges en un barri majoritàriament residencial a la ciutat de Zurich dissenyat per Zita Cotti que es va acabar de construir al 2010.


El conjunt es desenvolupa en una serie de barres (13) de 50x12m, perpendiculars a dos carrers que generen una serie d’espais públics per a la comunitat entre elles. Cada barra es un bloc residencial de PB +3 o +4. Consten de 2 nuclis que serveixen a un total de 4 vivendes per planta. Cal destacar que en planta baixa també trobem habitatges a part dels accessos als nuclis.

En aquestes 4 vivendes trobem 3 tipologies diferenciades. Les tipologies dels extrems dels blocs, de 2 habitacions (85m2), i de 3 habitacions (85m2) i les del mig amb una superfície de 107 m2 i amb 3 habitacions. Totes elles disposen de una terrassa amb un alt grau de privacitat gràcies als retanqueigs del bloc. Els espais comuns de les vivendes es situen sempre en contacte amb les dos façanes de manera que permeten una perfecta ventilació creuada de les estàncies.

Els habitatges, en alguns blocs, es troben en 3 cotes diferents. Aquesta diferencia es salva en el moment de la entrada des de el nucli mitjançant una rampa. Suposem que aquest canvi en les cotes es produeix amb l’objectiu de construir el màxim volum disponible a la parcel·la.

David López Salguero_Maig 2021

Aquesta entrada s'ha publicat en General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Am Katzenbach, Zita Cotti, Zurich, Suissa

  1. A observar:
    L’espai estança – cuina-menjar que articula l’ habitatge i que al donar a dos façanes te un atractiu major.
    La disposició de les terrasses a dos costats, en el racó del retranqueix, el que els hi don una gran intimitat.
    Els habitatges es disposen capicuats així s’ evita que els blocs tinguin devant i derrera, i al vegada les terrasses no coincideixen amb la dels veins.

    M'agrada

Deixa un comentari