One Central Park – Jean Nouvel Ateliers

Resultat d'imatges de one central park

Aquest projecte de torres del grup d’Ateliers de Jean Nouvel esta situat al Central Park Chippendale, Sidney, Austràlia.

 

El que més denota en aquest complex format per dues torres és la adequació del seu tractament de façanes com a concepte de jardí vertical a l’entorn immediat del gran parc amb el que llinda. 

Imatge relacionada

El parc públic al centre del recinte puja pels costats de les torres de vidre. Usant 250 espècies de flors i plantes d’Austràlia, els brots i flors formen una composició musical a la façana. El concepte de façanes verdes és un tret molt característic de l’arquitecte Jean Nouvel.

Imatge relacionada

El conjunt esta format per dues torres de mesures  i composició similars en planta, però d’us i altures molt diferents. Per una banda tenim la torre de vivendes, de 34 plantes amb unes superfícies aproximades de 200m2 per habitatge. L’altre, de 12 plantes esta destinada a serveis i comerços.

Un voladís flotant corona el pinacle d’One Central Park. Aquest conté els àtics més luxosos de la torre. 

Aquí hi ha un conjunt de miralls motoritzats que capturen la llum del sol, i dirigeixen els raigs cap als jardins del Central Park. 

Resultat d'imatges de one central park mirrors

De nit l’estructura és una lona per a la instal·lació d’art de llum LED que condueix l’artista Yann Kersalé.

            Resultat d'imatges de one central park mirrors

És allà on se situen els apartaments mes luxosos ja que son els que tenen una millor perspectiva de la ciutat. Es una clara demostració de la potencia estructural del qual esta fet l’edifici. Aquest consta de una estructura centralitzada on es troba el nucli vertical, que ajuda a fer una distribució de vivendes, que aquestes estan orientades de cara a la zona de dia a Sud, amb vistes al gran parc i zones de nit a Nord on les condicions i vistes son mes desfavorables.

More info:

https://www.archdaily.com/551329/one-central-park-jean-nouvel-patrick-blanc

http://www.jeannouvel.com/en/projects/one-central-park/

http://www.floornature.es/jean-nouvel-y-el-edificio-jardin-one-central-park-en-sidney-11253/

 

Aquesta entrada s'ha publicat en General i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari